Bohuslän

Fjällbacka i Bohuslän.

Vi åker ofta till Bohuslän och nyligen var vi en tur för att kolla in lite nya platser, tog några bilder från Fjällbacka och Hamburgsund. Vi var även i Bovallstrand och Hunnebostrand åkte sedan ner mot Kungshamn. Hittade många trevliga platser som ska besökas igen men inte under värsta semesterperioden vi väntar helst till värsta turistperioden är över.
Platser som jag lägger till favoriter är kuststräckan ner från Fjällbacka ner till Kungshamn och upp mot Hovenäset, Bohus-Malmön.
Fjällbacka absolut en favorit dit ska jag igen en dag hoppas jag. Därifrån går färja till Valön och båtturer även ut så långt du kan komma i väst nämligen till Väderöarna.  Här finns också Kungsklyftan på Vetteberget (med i Ronja Rövardotterfilmen). Bara att klättra längst upp och du har en enorm utskikt över havet. Fick ingen bra bild på berget men ganska mäktig klippa att titta upp på när man stog där på bryggan.

En hel del att utforska. Nu lite fler bilder tagna i all hast.
Tryck på miniatyrbilden för större format.
   
   
   

Även några turistbilder från Hamburgsund.
   

   

Uddevallabron åkte vi över på väg hem. Den bron gillar jag den är bara snygg, försökte ta en bild från bilen, svårt. 

Semestervecka vid havet.

Semester är fint och en tur till Laholmsbukten och salta bad men det är inte så dumt att vara hemma i skogen, softa i mossan med en pinne tycker Smilla. Smilla blev galet glad när hon fick bada i havet sprang och sprang till benen blev alldeles matta. Snurra runt, hoppade, fångade vågor och skum men funderade lite över husse som trodde visst man kunde bada med kläderna på, glömde du badbyxorna?
 
Kvällssol över Hovs Hallar, Bjärehalvön.


 
En kvällstur till Hovs Hallar. Smilla kunde inte förstå varför hon inte fick klättra fritt bland de höga klipporna hon är ju nästan en bergsget nej kopplet satt envist på. Jag lider av höjdskräck och jag menar verkligen skräck marken vill liksom vara upp och himlen ner väldigt obehagligt så jag vågade inte klättra ner på de branta klipporna. Besviken över att jag inte vågade det kliade i avtryckarfingret skulle så gärna velat ta några fina bilder nerifrån också men med min yrsel och dåliga balans så gick det bara inte knappt jag vågade titta ner.

 
 
Molnen blev fler och fler, mörkare och mörkare, åska och regn på väg in från Danmark. Men vi klarade oss från det ovädert försvann längre in mot inlandet.
En hel vecka med värme och sol endast fredagen bjöd på regn men även den dagen så lyste solen på kvällen som vanligt.

Just den dagen hade vi bestämt att åka till mysiga Torekov men det var inte så lyckat regnet hängde envist kvar och några bra bilder därifrån blev det inte denna gång. Det blev inte många bilder alls tagna denna veckan hade fullt upp med barnbarn och annat trevligt.

JA jag har badat fråga Miranda det var underbart gott finns inget bättre än havsbad. Hoppas inte att det finns några bilder på det kände mig som en valross men kul hade vi i badet jag och Miranda.

Så vill jag presentera vårat barnbarn Natalie född den 29 juli, 3790 g och 49 cm lång här vilar hon endast 5 dagar gammal i morfars famn.

Hej mamma! Natalie en vecka gammal.

Natalie ler och njuter i mammas famn endast 8 dagar gammal. Storasyster Miranda är väldigt stolt över sin lillasyster.

Hemma blommar lavendeln och fjärilarna flockas i massor på förmiddagen.

Nässelfjärilarna tycks gilla lavendel.

Och senare tar humlorna vid.

Humlegott!